Τρίτη 17 Απριλίου 2007

DSL Vs Firewall Σημειώσατε …


Είμαι ένας από τους τυχερούς(;;;) κατόχους γρήγορης γραμμής Internet. Στην Ελλάδα του 2007 όμως δεν είναι τίποτε όπως φαίνεται. Μέχρι και πριν 3 εδομάδες ήμουν, περιέργως, ένας ευχαριστημένος πελάτης της Otenet. Τότε άρχισε,ακριβώς πριν το Πάσχα, ο δικός μου Γογλοθάς, και δεν τον έχω ανέβει ακόμη!

Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα με τη γραμμή μου, πέφτει με ακανόνιστο ρυθμό η σύνδεση! Έχω προσπαθήσει να κάνω διάφορα αλλά μεχρι τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο δεν έχω βρει λύση.
Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να τηλεφωνήσω στην εξυπηρέτηση πελατών του provider μου για να μάθω αν ήταν πρόβλημα της γραμμής μου. Η απάντηση ήταν , φυσικά ,πως όλα η εταιρία τα έβλεπε να λειτουργούν άψογα. Έλα όμως που δε ήταν! Μετά τη λήψη διάφορων συμβουλών, δοκίμασα να δω το πράγμα από τη σκοπιά μου και να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Δηλαδή να κοιτάξω τις ρυθμίσεις του ADSL modem και τους drivers, το πρόγραμμα firewall που χρησιμοποιώ, ακόμη και τη λειτουργία των USB θυρών, αφού εκέι συνδέεται το modem.
Αναβάθμισα λοιπόν τους οδηγούς, έλεγξα τις ρυθμίσεις των συσκευών μου,έκανα αναβάθμιση στο BIOS για να αποκλείσω το ενδεχόμενο ναφταίνε οι θύρες μου αλλά εις μάτην!
Το τελευταίο στοιχείο που εξέτασα ήταν το firewall. Απεγκατέστησα το Sygate που δούλευε απρόσκοπτα μέχρι τότε και έβαλά το ZoneAlarm. Τα ίδια. Νέα αλλαγή σε Kerio που ούτε αυτή ευτύχησε.
Πριν 2-3 μέρες αποφάσισα κάτι ανατρεπτικό: απλά να ΜΗΝ έχω firewall. Το μοντέλο αυτό φαίνεται πως έιναι εντάξει για την ώρα αν και λίγο επίφοβο ως προς τους διαφόρους κινδύνους του διαδικτύου. Πάντως έχω βρει την ησυχία μου και τα νεύρα μου επανήλθαν στο φυσιολογικό τους επίπεδο, ένα σκαλί πριν το Δαφνί.

Τώρα όμως έχω άλλο πρόβλημα: δεν μπορώ να παίρνω τον πάροχό μου και να του γκρινιάζω για τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζω, τις κάκιστες υπηρεσίες που προσφέρει, τις ακριβές τιμές που χρεώνει, την αδιάφορη εξυπηρέτηση…
Κρίμα γιατί μου καλάρεσε να εξηγώ κάθε φορά που σήκωνε διαφορετικός αντιπρόσωπος το τηλέφωνο, αναλυτικά τι μου συνέβαινε.Σε λίγο θα τα έγραφα σε κόλλα αναφοράς για να τα έχω πρόχειρα και να μην ξεχάσω και τίποτα. Ένα μυαλό το ’χω κι αυτό διαταραγμένο!

Ένα είναι το σίγουρο από αυτά που μου συμβαίνουν. Ότι έχω υπολογιστή με πολύ ανεξάρτητες τάσεις και ολίγον αντάρτη.


Του Νίκου Ο Υπολογιστής Firewall Δεν Υποφέρει!



Υ.Γ. Την βλέπω την επανάσταση σε λίγο καιρό όλων των δυσαρεστημένων χρηστών. Στους δρόμους θα βγούμε και θα ζητήσουμε πιο ανθρώπινη συμπεριφορά από τα μηχανάκια μας…

3 σχόλια:

Papachango είπε...

Exo to idio provlima agapite nick, dld me petaei okso opote tou kapnisei , kai arketa syxna malista...
Alla oles autes ti montes den tis eixa skeftei!! To mono pou exo kanei einai na valo ena automato reconnect kai teleiose. Epidermiki lysi de leo... alla pou na ta valeis me ta mhxanakia!

Archon είπε...

eisai enas e-xasapis.......
to pc mou akoma ponaei......

deceiverius είπε...

ΛΕ - ΛΕ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ Ψ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!