Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Ψητοπωλείον....Ο Σφίχτερ


Ιδέα!


Τι θα λέγατε για ένα καινούριου τύπου κατάστημα "υγιεινής" διατροφής στην πολύπαθη αυτή κατηγορία;


Εξηγώ : ένα ψητοπωλείο, με εδέσματα όμως που θα έχουν απήχηση σε όσους διακατέχονται από την εμμονή να 'χτίσουν' τα σώματά τους.


Δηλαδή, δε θα έχει σουβλάκια και λουκάνικα θα με ρωτήσετε;

Μα φυσικά θα έχει, αλλά θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αθλητών. Για παράδειγμα, σουβλάκι από φιλέτο τόνου στα κάρβουνα φυσικά για να μην έχουμε λιπαρά και λουκάνικα άπαχης γαλοπούλας γεμάτα πρωτεΐνη για τις ανάγκες των μυών.


Οι πίτες, θα μπορούσαν να είναι ζυμωμένες από σκέτο αλεύρι και ΜΟΝΟ ασπράδι αυγών αφού ως γνωστόν ο κρόκος παχαίνει. Για ψωμάκι λευκό ούτε λόγος, μόνο ολικής θα διατίθεται που κάνει καλό στο σώμα μας και δεν παχαίνει.


Μία άλλη σπεσιαλιτέ, θα μπορούσε να είναι το κοτόπουλο στα κάρβουνα αλλά μόνο στήθος. Το μπούτι καθώς και η πέτσα είναι ταμπού λέξεις για όποιον θέλει "Απολλώνια Κορμάρα"  που λέγαν και τα Ημίς...


Πατάτες τηγανιτές ή σε οποιαδήποτε άλλη εκδοχή τους, φυσικά και δεν θα υπάρχουν αφού οι υδατάνθρακες είναι μόνο για να προσθέτεις έξτρα ώρες στο γυμναστήριο μέχρι να τους κάψεις.
Τη θέση τους, θα έχουν βραστά λαχανικά όπως μπρόκολο, σπαράγγια, κουνουπίδι, λάχανο και πόσα άλλα που δεν είμαι ειδικός για να τα ξέρω.


Οι σαλλλάτες με τη σαλονικιά ένοια της λέξης (βλέπε τζατζίκι, μαγιονέζα, μελιτζανοσαλάτα κτλ.) δεν θα προβλέπονται. Αντίθετα, θα προβλέπεται δημόσια επίπληξη για όποιον ζητήσει να τις βάλει στο σάντουιτς.


Τέλος, θα υπάρχουν και τα κατάλληλα "συμπληρώματα" για όποιον θέλει μια έξτρα τόνωση βρε αδερφέ και ευκολότερα αποτελέσματα στην προσπάθειά του - πάντα βέβαια εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Αυτά, θα μπορούσαν να πασπαλίζονται σαν μπαχαρικά πάνω στα κρέατα κατά το ψήσιμο ώστε να νοστιμίζουν και να πλουτίζουν με πολύτιμα συστατικά το φαγητό. 


Αυτές είναι μόνο μερικές σκόρπιες ιδέες για το μαγαζί. 
Για την τελική διαμόρφωση του μενού, συνίσταται στον επίδοξο ιδιοκτήτη του καταστήματοςμια επίσκεψη στο πλησιέστερο γυμναστήριο της γειτονιάς.
Άντε, καλές δουλειές στον ιδιοκτήτη και καλά σφιξίματα στους πελάτες του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: